Trots op onze nieuwe vakschool!

Ik ben inmiddels al zo’n 25 jaar ondernemer. En ik heb genoten van elke dag, ook al was het af en toe best pittig. Vorm kunnen geven aan je eigen leven, doen waar je hart naar uitgaat, de volle verantwoordelijkheid hebben én ervaren voor elke keuze en elke actie, en steeds het uiterste van jezelf vragen en je grenzen verleggen: de vrijheid die me dat heeft gebracht en het gevoel écht onafhankelijk te zijn, zijn onbetaalbaar. Ik gun iedereen de ervaring om als ondernemer het leven zelf bij de kladden te pakken.

Met genoegen zie ik dan ook steeds meer jongeren een keuze maken voor het ondernemerschap. Blijkbaar spreken de vrijheid en ontplooiingsmogelijkheden tot de verbeelding, en wordt een leven lang werken voor een baas steeds minder gezien als de weg naar voorspoed en geluk.

Als ervaren ondernemer weet ik echter ook dat succesvol ondernemen (veel en veel) méér vraagt dan het hebben van een ‘leuk’ idee, de juiste sneakers en een vlotte babbel. Succesvol ondernemen vraagt expertise in alle vakmatige aspecten die ermee verbonden zijn, zoals marketing, communicatie, bedrijfsbeheer, innovatie en verkoop. Net zo belangrijk is dat je over een ondernemende persoonlijkheid beschikt die in staat is een andere weg te bewandelen dan de meeste mensen. Dat vraagt ondermeer lef, motivatie, discipline en creativiteit, of om het maar eens plat te zeggen ‘big balls’.

Het goede nieuws is dat je dat allemaal kunt leren. En nóg beter nieuws is dat er nu ook eindelijk een school is die volledig gericht is op jonge mensen leren ondernemen. Rutger, de jonge en ondernemende initiatiefnemer van iAM College, onderkende het potentieel aan ondernemerskracht dat verscholen is in de grote groep praktijkgerichte jongeren van het vmbo en dat we tot dusver verregaand onbenut hebben gelaten. Hoezo opleiden tot ‘assistent marketing’, hoezo ‘klaarstomen voor het hbo’, vroeg hij zich af. Jongeren op het vmbo zijn doeners die er niet van houden om in de schoolbanken te leren maar die vaak juist over onvermoede talenten beschikken waarmee ze als geen ander in staat zijn om invulling te geven aan wat een ondernemer kenmerkt: dóen! Toen Rutger mij een jaar geleden benaderde om juist voor deze groep jongeren de best denkbare opleiding te ontwikkelen om ze te leren ondernemen, heb ik dan ook geen seconde geaarzeld.

Augustus 2017 gaan we met een splinternieuwe vakschool, een super-ondernemend programma en een bevlogen team van docenten, coaches en ondernemers knállen om het potentieel van de ondernemende doeners van deze generatie tot grote hoogten te stuwen. Opdat zij net als wij elke dag kunnen genieten van het mooiste leven dat er bestaat, dat van een ondernemer die op de top van z’n kunnen de mooiste dingen doet.

En daar ben ik vreselijk trots op. Ik vermoed dat ik nog wel een jaartje of 25 doorga met ondernemen…

I AM Robert Stompff

Robert
About The Author

Robert

Robert Stompff (ir.) is mede-initiator van I AM College en verantwoordelijk voor het onderwijs. Hij is een zeer ervaren coach en ondernemer en een gepassioneerd opleider en vernieuwer van onderwijs.

Whatsapp openen
💬 stel Rutger een vraag
Hoi 👋
Wil je meer weten over I AM College? Ik help je graag verder! Stuur mij een berichtje via Whatsapp. Dit kan eenvoudig via onderstaande applicatie of gewoon met je eigen telefoon naar 0624270373. Ik kijk uit naar je bericht!
Met vriendelijke groet,
Rutger