Jong Ondernemen – Blake Mycoskie – TOMS

Tomorrow’s Shoes: One for one

Voordat ondernemer Blake Mycoskie op het idee voor TOMS kwam was hij nog geen 30 en had hij al vier bedrijven verkocht. In de onderstaande podcast neemt Blake je mee in zijn ondernemers carrière en het startpunt van zijn sociale onderneming TOMS. Op reis in Argentinië zag hij dat de kinderen geen schoenen aan hun voeten hadden en bedacht hij een nieuw bedrijfsmodel: voor elk paar schoenen dat wordt verkocht, wordt een paar nieuwe schoenen geschonken aan een kind in nood. Dit idee groeide uit naar een filosofie die hij ‘One for One‘ noemde, sinds 2006 heeft TOMS meer dan 60 miljoen paar schoenen weggegeven en worden mensen in nood nu ook geholpen met beter gezichtsvermogen, schoon water en veilige geboortes. Daarnaast investeren ze in nieuwe sociale bedrijven met het Social Entrepreneurship Fund.

Start Something That Matters

In de herfst van 2011 bracht Blake zijn eerste boek uit: Start Something That Matters. Hierin vertelt hij over zijn eigen fantastische verhaal over inspiratie en de kracht van een bedrijfsmodel waarin geven is geïntegreerd. Hij verwijst naar andere bedrijven en personen die gemotiveerd en geïnspireerd zijn geraakt om filantropie te integreren in zowel hun werk als hun privéleven. Nog belangrijker is dat Blake hoopt hiermee anderen te inspireren om hun passie en dromen te verwezenlijken.

Podcast: How I Built This

Luister naar Blake zijn inspirerende verhaal in de podcast van de NPR: How I Build This.


Hoe begin je met ondernemen? Gewoon, door te beginnen. Starten, doen, in actie komen en niet meer stoppen. In ‘Jong Ondernemen‘ vertellen we de inspirerende verhalen van ondernemers die het goede voorbeeld geven: hoe zijn ze begonnen en waarom? Wat waren de uitdagingen? Hoe hebben ze hun droom weten te realiseren?

Rutger
I AM

Rutger

Rutger is mede-oprichter van I AM College en bezit een onuitputtelijke drive om jongeren hun persoonlijk potentieel te laten inzien.