#MBO-4
#AmsterdamNoord
#Particulier
#DriejarigProgramma
#144studenten
#2Afstudeerrichtingen
#BrandBuilding
#EventDesign

De drive van oprichter
Rutger de Hamer

rutger-oprichterpg

Ik bouw de school waar ik zelf op had willen zitten

Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam ik erachter dat ik niet in het traditionele schoolsysteem paste. Ik had een mooie tijd met vrienden en vriendinnen maar hoe er geleerd werd heb ik nooit begrepen. Met een rugtas vol met boeken van klaslokaal naar klaslokaal zeulen, de tijd uitzitten en luisteren naar een docent, die mij vervolgens toetst of ik wel goed heb opgelet tijdens zijn les.

Door mijn dyslexie scoorde ik op taal ver onder de maat. Vreemd genoeg is het in Nederland zo geregeld dat de vakken waar je het laagst op scoort, bepalend zijn voor het niveau van je vervolgonderwijs. In mijn ogen is dit echt de omgekeerde wereld. Dit moet toch anders kunnen. Want in jouw toekomst gaat het er niet om waar je slecht in bent. Het gaat juist om waar je goed in bent, wat je leuk vindt om te doen en dat je aan de slag gaat met jouw unieke talenten.

Na 4 jaar worstelen vertrok ik met mijn mavo diploma op zak naar een MBO sportopleiding. Daar ging alles anders, voor het eerst ontdekte ik een totaal andere leeromgeving. Deze was gebaseerd op ervaringsleer; niet met je neus in de boeken, maar leren door te doen in de praktijk. De waarde van de opleiding lag voor mij niet zozeer bij de (sport)inhoudelijke elementen, maar juist bij de levenslessen die ik er leerde.

 

Vaardigheden als mezelf presenteren, het effectief kunnen samenwerken, leiding geven aan grote groepen en een vitale levenshouding aannemen, heb ik daar geleerd. Toen ik eenmaal had ontdekt wat mijn persoonlijke manier van leren was, veranderde alles. Leren werd opeens leuk en het bracht mij verder. Ik zag het als middel om mijn doelen te realiseren.

Na mijn MBO-opleiding startte ik, op 19-jarige leeftijd, mijn eerste onderneming. Ondernemerschap is in mijn ogen bij uitstek hét middel om je persoonlijke leeromgeving vorm te geven. Je daagt jezelf uit om uit je comfortzone te stappen, jezelf te blijven ontwikkelen en waarde te creëren voor jezelf en je omgeving.

Na een aantal jaar ondernemen keek ik terug op die periode en kwam ik tot het besef dat ik geen sportopleiding had moeten volgen maar een mbo opleiding die mij had voorbereid op mijn ondernemende toekomst. Nieuwsgierig als ik was Googlede ik naar de opleiding waar ik dan voor had moeten kiezen. Deze bestond niet, er was nog geen mbo opleiding volledig gericht op ondernemerschap. En als het er niet is dan moet het er komen, want er zijn een heleboel talentvolle jongeren die een toekomst als ondernemer ambiëren. Die, net als ik, op zoek zijn naar een opleiding die hen helpt bij het realiseren van hun ondernemersdroom. 

Dit inzicht heeft mij ertoe aangezet om I AM College te starten. Samen met een team van gedreven onderwijspioniers, vakexperts, ondernemers en investeerders hebben we de handen ineen geslagen, zijn we samen gaan bouwen en hebben we in september 2017 de deuren geopend van I AM College. 

Wij zien het als onze plicht om van I AM College de best denkbare mbo opleiding te maken. Waar een kleine groep talentvolle jongeren zich met plezier ontwikkelt tot ondernemende young professionals en vol zelfvertrouwen hun toekomst tegemoet gaan!

I AM Rutger de Hamer

Na 4 jaar worstelen vertrok ik met mijn mavo diploma op zak naar een MBO sportopleiding. Daar ging alles anders, voor het eerst ontdekte ik een totaal andere leeromgeving. Deze was gebaseerd op ervaringsleer; niet met je neus in de boeken, maar leren door te doen in de praktijk. De waarde van de opleiding lag voor mij niet zozeer bij de (sport)inhoudelijke elementen, maar juist bij de levenslessen die ik er leerde.

Vaardigheden als mezelf presenteren, het effectief kunnen samenwerken, leiding geven aan grote groepen en een vitale levenshouding aannemen, heb ik daar geleerd. Toen ik eenmaal had ontdekt wat mijn persoonlijke manier van leren was, veranderde alles. Leren werd opeens leuk en het bracht mij verder. Ik zag het als middel om mijn doelen te realiseren.

Na mijn MBO-opleiding startte ik, op 19-jarige leeftijd, mijn eerste onderneming. Ondernemerschap is in mijn ogen bij uitstek hét middel om je persoonlijke leeromgeving vorm te geven. Je daagt jezelf uit om uit je comfortzone te stappen, jezelf te blijven ontwikkelen en waarde te creëren voor jezelf en je omgeving.

Na een aantal jaar ondernemen keek ik terug op die periode en kwam ik tot het besef dat ik geen sportopleiding had moeten volgen maar een mbo opleiding die mij had voorbereid op mijn ondernemende toekomst. Nieuwsgierig als ik was Googlede ik naar de opleiding waar ik dan voor had moeten kiezen. Deze bestond niet, er was nog geen mbo opleiding volledig gericht op ondernemerschap. En als het er niet is dan moet het er komen, want er zijn een heleboel talentvolle jongeren die een toekomst als ondernemer ambiëren. Die, net als ik, op zoek zijn naar een opleiding die hen helpt bij het realiseren van hun ondernemersdroom. 

Dit inzicht heeft mij ertoe aangezet om I AM College te starten. Samen met een team van gedreven onderwijspioniers, vakexperts, ondernemers en investeerders hebben we de handen ineen geslagen, zijn we samen gaan bouwen en hebben we in september 2017 de deuren geopend van I AM College. 

Wij zien het als onze plicht om van I AM College de best denkbare mbo opleiding te maken. Waar een kleine groep talentvolle jongeren zich met plezier ontwikkelt tot ondernemende young professionals en vol zelfvertrouwen hun toekomst tegemoet gaan!

I AM Rutger de Hamer

Trots om een I AM’er te zijn

Uitdagingen aangaan

Scroll naar top