#MBO-4
#Amsterdam
#DenHaag
#Particulier
#DriejarigProgramma
#144studenten
#2Afstudeerrichtingen
#BrandBuilding
#EventDesign

Geef vorm aan je eigen
opleiding

Het vinden van de opleiding die bij je past is best moeilijk. Want weet jij eigenlijk al wat jou interesseert, inspireert en motiveert? Geen nood, daar kom je bij I AM College wel achter. Wat je wel zeker weet is dat jij aan de slag wilt met jouw ondernemende talent.


Het opleidingsprogramma:

schema01

1e jaar

Ontdekken

Jouw eerste jaar zit bomvol ondernemende projecten en activiteiten. Denk aan producten en evenementen bedenken, bouwen, promoten, verkopen en uitvoeren. Niks boeken, toetsen of examens. Je leert door het te doen.

Wij willen dat je in het eerste jaar veilig en vrij op onderzoek gaat en experimenteert. Door al deze projecten en challenges te doorlopen doe jij de kennis en ervaring op om een overwogen keuze te kunnen maken voor de tweede fase van jouw studie: specialiseren. Duik jij in de wereld van marketing & communicatie (Brand Building) of zet je je tanden in Event Design (event management)?

2e jaar

Specialiseren

In het tweede jaar kies je tussen twee specialisaties: Brand Building of Event Design. De projecten in dit jaar zijn toegespitst op jouw keuze. Ook loop je een bijpassende stage.

Heb je gekozen voor Brand Building, dan ga je los op het bedenken van producten/diensten, het creëren van reclamecampagnes en het bouwen van merken. Ga je voor Event Design, dan organiseer jij feesten, extreme sportevenementen en vette productlanceringen. 

In dit tweede jaar ga je ook een uitdagende stage lopen. Je loopt een half jaar mee met een bedrijf naar keuze om te ervaren hoe het er in de markt nu echt aan toe gaat. Tenslotte rond je in dit tweede jaar alvast een aantal examenonderdelen af zodat je dat niet allemaal in het laatste jaar hoeft te doen. 

Aan het einde van deze tweede fase weet jij genoeg om de keuze te maken voor jouw afstuderen: ga je voor een ondernemende baan in het bedrijfsleven en dus voor het diploma Young Professional? Of wil jij het diploma Young Entrepreneur en start jij tijdens het laatste jaar je eigen bedrijf?

3e jaar

Afstuderen

In het derde jaar kies jij hoe je afstudeert. ga je voor een ondernemende baan in het bedrijfsleven dan kies je voor het diploma Young Professional. Of ga jij voor het diploma Young Entrepreneur en start jij tijdens dit laatste jaar je eigen bedrijf?

Als Young Professional bereid je jezelf voor om als werknemer het verschil te maken binnen een bestaande organisatie. Dat doe je door het succesvol doorlopen van een afstudeerproject (meesterproeve) en een uitdagende afstudeerstage. 

Met de afstudeerrichting Young Entrepreneur word jij zelfstandig ondernemer. Jouw eigen bedrijf is dan meteen jouw hoogstpersoonlijke afstudeerproject. Kijk op de I AM College start-up pagina om te zien welke jonge ondernemers je zijn voorgegaan.

Hoe onze lessen eruit zien​

Op I AM College krijg je een grote variëteit aan speed colleges, masterclasses, workshops, bedrijfsbezoeken, gastoptredens van ondernemers, inspiratiesessies, films, challenges, pitches, trainingen, learning sessions en meer. 

Wij geloven dat je het beste leert door de lesstof meteen in de praktijk toe te passen. Daarom zijn onze colleges nooit langer dan een half uur en ga je daarna op allerlei verschillende manieren aan de slag met wat je zojuist geleerd hebt. Zodat je niet alleen hoort hoe het werkt, maar het ook zelf ervaart.

Les van mensen uit de praktijk​

Op I AM College krijg je les van vakexperts. Dit zijn professionals die hun vakkennis niet voorlezen uit boeken maar die delen vanuit jarenlange ervaring in het bedrijfsleven.

Individuele begeleiding en teamcoaching

Iedere student heeft een persoonlijke coach waarmee je wekelijks spreekt. Vakexperts begeleiden je in de praktijk en de teamcoaches leren jou om effectief samenwerken.

In de loop van je studie wordt de begeleiding aangepast op de keuzes die je maakt. Kies je voor ondernemerschap, dan wordt je begeleidt door ondernemers (business coaches). Ga je voor de richting Young Professional, dan krijg je begeleiding van professionals op jouw vakgebied.

In de loop van je studie wordt de begeleiding aangepast op de keuzes die je maakt. Kies je voor ondernemerschap, dan wordt je begeleidt door ondernemers (business coaches). Ga je voor de richting Young Professional, dan krijg je begeleiding van professionals op jouw vakgebied.

I AM Stagebureau

I AM College maakt werk van het aanbieden van geweldige stageplekken. Wij werken samen met inspirerende partijen in Nederland en het buitenland om een passende stage voor jou te vinden.

Om ervoor te zorgen dat jij een goede stageplek krijgt heeft I AM College een eigen stagebureau van waaruit al onze stages worden geregeld.

Om ervoor te zorgen dat jij een goede stageplek krijgt heeft I AM College een eigen stagebureau van waaruit al onze stages worden geregeld. 

Hoogwaardig mbo-4 diploma

I AM College is een erkende particuliere mbo-4 opleiding. Ons diploma geeft jou een sterke startpositie op de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt het toegang tot vervolgonderwijs op hbo-niveau.

I AM College is een erkende particuliere mbo-4 opleiding. Ons diploma geeft jou een sterke startpositie op de (arbeids)markt. Daarnaast biedt het toegang tot vervolgonderwijs op hbo-niveau.

I AM Community

Op I AM College kent iedereen elkaar. We vormen een hechte community die midden in de maatschappij staat en die er, ook na jouw afstuderen, voor jou zal zijn. Hier worden fundamenten gelegd voor carrières, bedrijven en vriendschappen voor het leven. 

College I AM stijl

Coaching in de zon

Pitchen bij echte opdrachtgevers

30km bikkelen

Business game workshop

Expeditie Oostenrijk

Bedrijfs bezoek bij de KRO

Winnaar van de Gouden Kokosnoot

Scroll naar boven