Dé MBO opleiding
voor ondernemers
van de toekomst

Op I AM College leer je ondernemen. We geloven daarbij in persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding. Als kleinschalige opleiding (120 studenten) zijn we een hechte club. Iedereen kent elkaar, er wordt veel samengewerkt en er heerst een leuke en positieve sfeer waarin we jou uitdagen het beste uit jezelf te halen.

Wat je op I AM College leert

Ondernemen doe je niet zomaar. Daarvoor heb je natuurlijk allereerst een ondernemende Mindset nodig. Om  jouw ideeën ook werkelijkheid te maken zul je bovendien de bijbehorende Skills moeten aanleren. Dit zijn dan ook de twee hoofdprijzen die je aan het einde van onze uitdagende MBO kunt verdienen en waar wij onze opleiding dus ook volledig op hebben ingericht.

Skills

Het hele proces van het bedenken en bouwen van jouw product of dienst en het aan de behoefte van jouw klanten te laten aansluiten gebeurt bij Marketing. Om de wereld op de hoogte te brengen van jouw aanbod zul je alles moeten leren over het bouwen van een merk en van Marketingcommunicatie (reclame). Wanneer het je dan gelukt is om met mogelijke klanten in contact te geraken, komt het aan op jouw Commerciële skills om de verkoop af te ronden. Dit alles gebeurt tegenwoordig natuurlijk

steeds meer (en in sommige gevallen bijna uitsluitend) Online en grenzeloos Internationaal. Ja; ondernemen is een complexe bezigheid. Het is maar goed dat er zoiets bestaat als Bedrijfsbeheer om dit alles goed te leren organiseren en financieel in banen te leiden. Alle genoemde expertises zijn vakken op I AM College waarin jij als student vaardigheden gaat ontwikkelen. Dit zijn de vakken die je bij I AM College krijgt:

Het hele proces van het bedenken en bouwen van jouw product of dienst en het aan de behoefte van jouw klanten te laten aansluiten gebeurt bij Marketing. Om de wereld op de hoogte te brengen van jouw aanbod zul je alles moeten leren over het bouwen van een merk en van Marketingcommunicatie (reclame). Wanneer het je dan gelukt is om met mogelijke klanten in contact te geraken, komt het aan op jouw Commerciële skills om de verkoop af te ronden. Dit alles gebeurt tegenwoordig natuurlijk steeds meer (en in sommige gevallen bijna uitsluitend) Online en grenzeloos Internationaal. Ja; ondernemen is een complexe bezigheid. Het is maar goed dat er zoiets bestaat als Bedrijfsbeheer om dit alles goed te leren organiseren en financieel in banen te leiden. Alle genoemde expertises zijn vakken op I AM College waarin jij als student vaardigheden gaat ontwikkelen. Dit zijn de vakken die je bij I AM College krijgt:

Marketing

Als je wilt dat iemand je product koopt, moet hij/zij weten dat je bestaat. Zo simpel is dat. Je zult er dus reclame voor moeten maken. Maar voordat je überhaupt reclame kunt maken moet er nog veel gebeuren: De behoeftes ontdekken van je mogelijke klanten, je merkfundamenten bepalen, logo en huisstijl (laten) ontwerpen, een professioneel communicatieplan opzetten, uitingen maken, etc. Allemaal onderwerpen waarmee je aan de slag gaat met onze marketing experts.

Online

Er zijn weinig bedrijven die succesvol kunnen zijn zonder dat ze ook online actief zijn. De online wereld is grenzeloos en je kan hiermee klanten bereiken over de hele wereld. Dit biedt natuurlijk enorme kansen. Onze experts maken je wegwijs in de online wereld en helpen jou de fundamentele digitale vaardigheden te ontwikkelen die jij als ondernemer nodig gaat hebben. Van het bouwen van webapplicaties tot landing pages maar ook het bedrijfsmatig inzetten van social media en het gebruik van online platformen.

Sales

Bij sales draait alles om verkoop. Om tot een verkoop te komen zul je een relatie moeten opbouwen met je klanten. Als jij spullen gaat verkopen via een webwinkel is de relatie met jouw klant natuurlijk anders dan de relatie die je moet opbouwen als je een fitness trainer bent. Wat het ook is wat je verkoopt, onze sales experts leren jou de juiste strategie te bedenken en met iedereen een commercieel gesprek te voeren. Jij bent straks in staat om ijs aan een eskimo te verkopen!

Bedrijfsbeheer

Een bedrijf starten kan iedereen maar ervoor zorgen dat het bedrijf over vijf jaar nog steeds bestaat en klaar is voor de toekomst is de echte uitdaging. De experts van bedrijfsbeheer leren jou hoe je een onderneming opzet en runt. Hiervoor heb je onder andere kennis nodig van verschillende bedrijfsvormen, juridische aspecten, verdienmodellen, logistieke zaken en managementstijlen.

Talen

Als ondernemer moet je goed kunnen communiceren. Zowel in de geschreven taal als in je eigen woorden. Als erkende opleiding zorgen I AM College dat jij in zowel Nederlands, Engels als in Duits je verstaanbaar kan maken en als ondernemer kan functioneren. Daarom passen we het leren van een taal volledig aan op wat je als ondernemer tegenkomt in de echte wereld. Lekker praktisch dus!

Mindset

“Gaan voor waar je in gelooft en doen waar je goed in bent; Dat is wat ondernemers doen. Ondernemers kennen hun talenten en vaardigheden. Weten wat ze willen. Zien waar kansen liggen. Komen in actie. Zetten door. Durven te falen. Gaan op hun bek. Krabbelen weer op. En vieren hun successen.” Deze woorden komen rechtstreeks uit ons manifest.

Het geeft aan dat ondernemen (en eigenlijk het leven zelf) maar een beperkt deel gaat over het onder de knie krijgen van bepaalde skills. Minstens zo belangrijk is de ontwikkeling van de mens achter de ondernemer. Daarom besteden wij zoveel aandacht aan onderwerpen als zelfontwikkeling

en zelfontdekking tegen de achtergrond van de wereld waarin we allemaal leven en waarin iedere student, alleen of samen met anderen, streeft naar zijn of haar eigen definitie van succes.

Als student op I AM College ga jij jezelf ontwikkelen van leerling naar student, van student naar ondernemende student en van ondernemende student naar ondernemer. Daarin wordt je intensief begeleid door middel van coaching, teamcoaching, business coaching en door het volgen van het vak Wereldpodium.

“Gaan voor waar je in gelooft en doen waar je goed in bent; Dat is wat ondernemers doen. Ondernemers kennen hun talenten en vaardigheden. Weten wat ze willen. Zien waar kansen liggen. Komen in actie. Zetten door. Durven te falen. Gaan op hun bek. Krabbelen weer op. En vieren hun successen.” Deze woorden komen rechtstreeks uit ons manifest.

Het geeft aan dat ondernemen (en eigenlijk het leven zelf) maar een beperkt deel gaat over het onder de knie krijgen van bepaalde skills. Minstens zo belangrijk is de ontwikkeling van de mens achter de ondernemer. Daarom besteden wij zoveel aandacht aan onderwerpen als zelfontwikkeling en zelfontdekking tegen de achtergrond van de wereld waarin we allemaal leven en waarin iedere student, alleen of samen met anderen, streeft naar zijn of haar eigen definitie van succes.

Als student op I AM College ga jij jezelf ontwikkelen van leerling naar student, van student naar ondernemende student en van ondernemende student naar ondernemer. Daarin wordt je intensief begeleid door middel van coaching, teamcoaching, business coaching en door het volgen van het vak Wereldpodium.

Leiderschap

Om anderen te kunnen leiden moet je eerst jezelf kunnen leiden. Maar hoe doe je dat? Een helder beeld krijgen van wie je bent, wat je wil en hoe je dat gaat bereiken is hiervoor een belangrijk onderdeel. Persoonlijk leiderschap loopt als rode draad door onze hele opleiding heen. Daarnaast is het cruciaal dat jij leert hoe jij als leider op een effectieve en inspirerende manier leiding kunt geven aan anderen. Daarom werk je bij ons veel samen in teams.

Wereldpodium

Als ondernemer sta je midden in de maatschappij. Het is dan ook belangrijk dat je verder kijkt dan je eigen onderneming. Met het vak wereldpodium verbreed je jouw horizon, verdiep je jezelf in de wereld van duurzaamheid, filosofie, cultuur en ons politieke systeem. Daarnaast organiseren we verschillende workshops en trainingen rondom thema’s als gezondheid, maatschappelijke trends en dilemma's.

Personal coaching

Bij I AM College ligt de focus op jouw ontwikkeling tot een bewuste en zelfstandige persoonlijkheid. Samen met jouw coach geef je hier vorm aan. Gedurende de opleiding heb je wekelijks een coach sessie over jouw voortgang binnen onze opleiding, hierin bespreek je wat er goed gaat en waar je nog moeite mee hebt. Door hier structureel aan te werken krijg jij grip op jouw ontwikkeling.

Team coaching

Een bedrijf staat in het midden van de samenleving. Als ondernemer zul je moeten samenwerken. Is het niet met je mogelijke toekomstige partners en mede-eigenaren, dan is het wel met alle werknemers, leveranciers en andere externe partijen. Samenwerken is het leukst als jij als ondernemer hun unieke kwaliteiten en talenten kunt herkennen en inzetten. Een van de gereedschappen die wij op I AM College inzetten om dit te leren doen is teamcoaching. De essentie van teamcoaching is leren van en met je medestudenten.

Programma

I AM College is een verzwaarde MBO4 opleiding. Dit betekent dus dat je vier jaar aan de bak moet. Deze tijd hebben we in twee fases opgedeeld

Fase 1

Ontwikkelen basisvaardigheden en ondernemende houding. Deze fase duurt 2 jaar

In fase 1 leer je de basisvaardigheden (skills) en werken we aan een houding die jij als ondernemer nodig gaat hebben. Dat doen we zoveel mogelijk in de praktijk. Samen met een kleine groep jaargenoten vorm je een teambedrijf. Met dit teambedrijf doorloop je gedurende twee jaar dertien uiteenlopende projecten van ieder zes weken. Ieder project staat op zich en bestaat uit

een uitdagende praktijkopdracht (de missie). Elk project sluit je af met een Sales 3-daagse. Je presenteert jouw missie resultaten en je krijgt feedback van collega-studenten, coaches en de vakexperts. Na iedere project een week vakantie.

In fase 1 leer je de basisvaardigheden (skills) en werken we aan een houding die jij als ondernemer nodig gaat hebben. Dat doen we zoveel mogelijk in de praktijk. Samen met een kleine groep jaargenoten vorm je een teambedrijf. Met dit teambedrijf doorloop je gedurende twee jaar dertien uiteenlopende projecten van ieder zes weken. Ieder project staat op zich en bestaat uit een uitdagende praktijkopdracht (de missie). Elk project sluit je af met een Sales 3-daagse. Je presenteert jouw missie resultaten en je krijgt feedback van collega-studenten, coaches en de vakexperts. Na iedere project een week vakantie.

JAAR 1

Jaar 1a
Jaar 1b
Kickstart

De Kickstart is de introductie van de opleiding met als doel om jou een vliegende start te geven voor jouw tijd op I AM College. In deze tijd leer je je medestudenten, het expertteam en de coaches kennen. De Kickstart zit bomvol ondernemende activiteiten. Dus handen uit de mouwen en aan de slag!

Personal Branding

Tijdens deze missie leer je hoe jij jezelf te presenteren als merk. Om te weten te komen hoe jij dat het liefst wil doen zul je erachter moeten komen wie jij zelf bent en wiens hart jij wilt winnen. Je komt erachter welke merkwaarden bij jou passen en hoe je deze omzet naar een pitch die klinkt als een klok. Met een spetterende finale in het theater toon jij tenslotte jouw personal brand aan de wereld.

X-mas Sales Battle

Effectief kunnen verkopen, is misschien wel een van de moeilijkste vaardigheden om te leren. Het vraagt om: lef, sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen en het vermogen om om te gaan met teleurstellingen en afwijzingen. De Xmas Sales Battle staat volledig in het teken van het (echt!) verkopen van kerstbomen en meer. Dat doe je in teams. Het team met de hoogste winst is de winnaar van de felbegeerde wisseltrofee. Trouwens, met jullie verdiende geld gaan jullie op expeditie aan het einde van fase 1.

Get Online

In deze moderne tijd is het ondenkbaar dat je als ondernemer niet inspeelt op de kansen die de online wereld jou biedt. Met een paar muisklikken kan jij mensen over de hele wereld laten zien wie jij bent en wat je te bieden hebt. Maar er zijn er meer die dat willen. Hoe spring jij eruit in die digitale jungle? En hoe bereik je de juiste klanten? Je leert middelen in te zetten om je online zichtbaarheid te vergroten. Denk daarbij aan het bouwen van landing-pages, web-applicaties en het professioneel inzetten van social media.

Launching a new product

Tijdens deze missie bedenk je een compleet nieuw product en proef je aan de kracht van marketingcommunicatie. Je gaat van een waardevol idee naar een merk en van een merk naar reclame-uitingen. In kleine teams doe je onderzoek naar de behoefte van je doelgroep en je bedenkt hoe je deze kunt bereiken met jouw boodschap. Je ontwerpt logo’s en een huisstijl, creëert reclamefilms en bedenkt zelfs hoe de verpakking eruit moet komen zien. En het spannendst van alles; het winkelend publiek bepaalt wie dit alles het allerbeste heeft gedaan.

Into the Jungle

Ondernemen leer je niet door achter je laptop te blijven hangen op school. Hoe leuk het hier op I AM College ook is, “the world is out there and it’s a jungle!” Het wordt tijd dat je wat praktijkervaring gaat opdoen. Daarom dagen we je uit om mee te gaan lopen met ervaren ondernemers. Je loopt met hen mee en komt er achter wat voor dagen ze draaien, tegen welke uitdagingen ze aanlopen en hoe ze zichzelf continu pushen om het beste uit zichzelf te halen. Bereid je voor op een wereldveranderende ervaring.

Social Impact

"The more you give, the more you get". Een goede ondernemer is steeds vaker ook een sociale ondernemer; iemand die creëert en tegelijk ook teruggeeft aan de maatschappij. Tijdens deze missie ga je de wereld van de sociale ondernemer verkennen. Het staat daarom volledig in het teken van iets goeds doen voor een ander. Samen met je team zet je jullie ondernemerscapaciteiten in voor een betere wereld.

JAAR 1

JAAR 2

Jaar 1a
Jaar 1b
Business Model Canvas

Hoe verdient een bedrijf nu precies geld, welke waarde voegen ze toe, hoe ziet hun business model er uit? Dat is vaak een hele puzzel. Tijdens de missie Business Model Generation ga je op bezoek bij allerlei bedrijven en leer je een analyse te maken van hun business model. Zo leer je dat er ongelooflijk veel verschillende manieren zijn om een bedrijf succesvol te maken. Maar we dagen je uit om verder te gaan dan alleen maar een analyse. Bedenk wat jij als ondernemer anders zou doen en presenteer je bevindingen!

Customer Journey

Succesvol ondernemen staat of valt met het creëren van waarde. Alleen als je waarde toevoegt op alle momenten dat jij met hen in contact komt, is een klant uiteindelijk bereid om jouw dienst of product te kopen. Deze klantreis begint bij de kennismaking (reclame) en eindigt hopelijk met een hechte relatie die nooit meer stopt. De reis noemen we de customer journey en tijdens deze missie ben jij de reisleider die de klant van A tot Z begeleidt.

X-mas Sales Battle

Kerstmis komt er weer aan, dus is het tijd voor de jaarlijkse sales battle. Als ervaren tweedejaars student ga jij alle andere teams natuurlijk verslaan. Er is geen twijfel; dit keer wordt jouw team kampioen. Je hebt in het afgelopen jaar onwijs veel geleerd, dus je gaat sowieso meer verkopen dan vorig schooljaar. Nog even je sales-spier trainen dus. Dat moet ook wel want over een paar maanden ga je op expeditie en sta jij bovenop een bergtop!

Personal Leadership

Om anderen te kunnen leiden moet je eerst jezelf kunnen leiden. Maar hoe doe je dat? Een helder beeld krijgen van wie je bent, wat je wil en hoe je dat gaat bereiken is hiervoor een belangrijk onderdeel. Tijdens deze missie leer je jezelf te leiden en een inspirerende leider voor anderen te zijn. Met een serie van korte, uitdagende mentale en fysieke challenges zorgen we dat jij uit je comfortzone stapt. Want dat is de plek waar jij kunt ontdekken uit welk hout je echt gesneden bent.

Make your case

Door alle voorgaande missies heb je een berg aan waardevolle kennis vergaard en ben jij ongemerkt al een behoorlijk eind gevorderd met het ontwikkelen van je eigen, unieke visie op ondernemen. Tijdens deze missie komt een ondernemer naar je toe om advies te krijgen van jou. We dagen je uit om alles wat je geleerd hebt met elkaar te combineren en de ondernemer te adviseren hoe hij zijn business kan optimaliseren. Je zet je tanden in de case en laat niet meer los totdat je het missende puzzelstukje gevonden hebt.

Test en executie

Wanneer je een product of dienst hebt uitgewerkt ben je nog lang niet klaar. Uiteindelijk gaat het om de uitvoering. Je zult een goed functionerende organisatie moeten bouwen. Je moet werknemers vinden en aannemen. En als je ze gevonden hebt zul je ze moeten trainen, inspireren en aansturen. In deze missie laten we zien wat er allemaal bij komt kijken als jij een bedrijf runt. We testen je skills op allerlei gebieden van het management. Aan bod komen de omgang met mensen binnen je organisatie, juridische zaken, beheren van projecten en bijvoorbeeld ook mogelijke managementstijlen. Uitdagend!

The Expedition

The expedition is het slotstuk en letterlijk het hoogtepunt van fase 1: een echte berg expeditie. Op 3000m hoogte neem jij jouw tussentijds diploma in ontvangst. Hiermee toon je aan dat je alle missies van fase 1 succesvol hebt doorlopen en helemaal klaar bent om in fase 2 zelfstandig als ondernemer aan de slag te gaan. Fase 2 kan nu beginnen!

JAAR 1

DE SALES 3-DAAGSE

Ieder project bij IAM College eindigt met een Sales 3- daagse. Dit zijn de dagen waarin we een steeds weer verschillende commerciële vaardigheden trainen. Dat doen we natuurlijk in de echte wereld. Samen met alle collega’s van jouw Teambedrijf ga je namelijk echt geld verdienen om de expeditie

(het laatste project van fase één) te financieren. Het is dan natuurlijk de sport om de andere teambedrijven van jouw jaar (en dat van het andere jaar in fase één te verslaan. Het teambedrijf dat de sales 3-daagse wint mag de bijbehorende Wissel Trofee voor even vasthouden. Drie dagen lang met volle energie er tegen aan!

Ieder project bij IAM College eindigt met een Sales 3- daagse. Dit zijn de dagen waarin we een steeds weer verschillende commerciële vaardigheden trainen. Dat doen we natuurlijk in de echte wereld. Samen met alle collega’s van jouw Teambedrijf ga je namelijk echt geld verdienen om de expeditie(het laatste project van fase één) te financieren. Het is dan natuurlijk de sport om de andere teambedrijven van jouw jaar (en dat van het andere jaar in fase één te verslaan. Het teambedrijf dat de sales 3-daagse wint mag de bijbehorende Wissel Trofee voor even vasthouden. Drie dagen lang met volle energie er tegen aan!

Fase 2

Je eigen onderneming als afstudeeronderwerp. Deze fase duurt 2 jaar

Je eigen onderneming starten. Ja, je leest het goed: In fase twee start je je eigen onderneming! En dat doe je voor het echie; met echte klanten, echt geld en ook met echte risico’s. Want leren doe je het allerbeste in de praktijk. Dat doe je niet alleen. Onze business coaches begeleiden jou ook in deze fase intensief. Dit zijn allemaal gepokte en gemazelde ondernemers in uiteenlopende branches. Ook de vakexperts en jouw eigen personal coach, beide uit de eerste fase, blijven jou helpen om vorm te geven aan je bedrijf. We hebben Fase 2 opgebouwd uit vijf opeenvolgende levels. Deze levels volgen grofweg de stappen die iedere ondernemer zet bij het opzetten van een bedrijf.

Afstuderen op onze manier. Fase twee is ook de fase waarin je afstudeert. Dat doen wij niet, zoals andere MBO’s, pas aan het einde van de opleiding. Bij I AM College doe je examen tegelijk met het opzetten van je eigen bedrijf. Door de levels te doorlopen bouw je aan je eigen bedrijf en daarmee haal je gelijk je examens. Heb je het examen van een level succesvol afgerond, dan weet je dus meteen dat je verder kan met de volgende stap bij het opzetten van je onderneming. Door alle levels succesvol te doorlopen toon jij uiteindelijk aan dat je beschikt over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om je diploma in de wacht te slepen.

LEVEL

Level
1. Ideevorming

De meeste nieuwe bedrijven starten met een idee voor een product of dienst. Terwijl je in je gedachten en dromen natuurlijk al helemaal veel verder bent, zul je moeten beginnen met het in de kern omschrijven van wat je wilt gaan doen en natuurlijk ook voor wie het bedoeld is (je doelgroep). Dat is belangrijk, want hoe beter jij hier over hebt nagedacht, hoe overtuigender jij het kunt vertellen aan de buitenwereld en hoe meer je begrijpt wat je allemaal moet gaan doen om jouw idee werkelijkheid te maken.

2. Onderbouwing

Alleen met een idee red je het niet. In level twee ga je jouw idee onderbouwen met harde feiten. Je doet onderzoek naar de haalbaarheid en komt er achter wat hier allemaal voor nodig is. Je doet ook onderzoek naar de concurrentie en of er ruimte is in de markt voor jouw bedrijf. Ook leer je om rechtstreeks in gesprek te gaan met je doelgroep om aan haar te vragen of ze ook behoefte heeft aan jouw idee. Natuurlijk onderzoek je ook de financiële haalbaarheid van jouw plannen. Dit level eindigt met een bijzondere vraag: “Ga je het doen of niet?” Bij “Ja” bouwen we een feestje en ga je door naar level drie. Bij “Nee” ga je terug naar de tekentafel.

3. Voorbereiding

Je hebt je idee onderzocht en onderbouwd. Bij level drie ga je alles te regelen zodat je open kunt. Je regelt je eventuele financiering, je bouwt de kleinst mogelijke, levensvatbare versie van je product of dienst, je regelt personeel, huurt een bedrijfspand en bouwt je organisatie. Alles natuurlijk afhankelijk van wat je bedrijfsidee is. Ook op marketingcommunicatie-gebied is er veel te doen: Je ontwikkelt je logo en huisstijl, bouwt je website, maakt een communicatieplan en creëert alle benodigde reclame-uitingen. Je werkt tijdens dit level toe naar een heel speciaal moment: De officiële opening van jouw bedrijf!

4. Uitvoering

Nu is het menens! De deuren zijn open en dit roep je naar iedereen in de buitenwereld. Je maakt reclame richting jouw doelgroep zodat ze naar jou toekomen en jouw product of dienst kopen. Je maakt klanten en doet er alles aan om ze zo tevreden te stellen dat ze aan al hun vrienden vertellen om ook eens een bezoekje bij jouw bedrijf te komen brengen. Spannend!

5. Verbetering

Tijdens het vorige level worden al jouw bloed, zweet en tranen van de voorbereiding dus omgezet naar de harde realiteit. Is je bedrijf een onmiddellijk succes of ontdek je dat je misschien wel iets moet aanpassen aan je product. Functioneert je organisatie wel zoals je gehoopt had? Doet de webshop wat jij bedacht had? Als ondernemer ben je nooit helemaal klaar. Je bent zelf nooit uitgeleerd en de markt en je concurrentie zitten ook nooit stil. Tijdens dit level leer jij hoe je jouw bedrijf zodanig kunt aanpassen zodat het bestendig is voor de toekomst.

Leeractiviteiten

Van alle kernvakken krijg je leeropdrachten die zijn afgestemd op de missie van dat moment. Onze vakexperts helpen je bij het maken van deze opdrachten door wekelijks allerlei verschillende leeractiviteiten (zie hieronder) aan te bieden. Door het volgen van deze leeractiviteiten leer je de skills beheersen die je dan weer nodig hebt om de missie met succes af te ronden. Andersom werkt het natuurlijk ook: Doordat je de verschillende skills

meteen toepast tijdens de missie train je jezelf en gaat het met succes maken van de leeropdrachten voor ieder vak weer veel gemakkelijker. Tussen deze ingeplande wekelijkse activiteiten door heb je bij I AM College veel vrijheid om individueel of met je teambedrijf te werken aan de missies, de wekelijkse presentaties en alle andere leeropdrachten. Dit doe je op I AM College en er zijn altijd vakexperts aanwezig om je hierbij te helpen.

Leeractiviteiten

Leeractiviteiten a
Leeractiviteiten b
Check-ins & Check-outs

Eke dag start en eindig je de dag met je team en een van de aanwezige vakexperts of coaches. Samen bespreek je het nieuws van de dag en plan je je activiteiten. Het idee is om gezamenlijk de knop op "AAN" te zetten. Aan het einde van de dag kijk je terug naar wat goed ging en wat beter kan, zodat je leert je eigen doelen te stellen en te realiseren.

Workshops

Naast speedcolleges organiseren de experts allerlei andere activiteiten waaraan jij kunt deelnemen. Dit kunnen bijvoorbeeld trainingen zijn waarin je leert pitchen, of workshops om dieper in te gaan op hoe je bepaalde begrotingen maakt. Jij kiest zelf welke workshops je gaat volgen.

Speedcolleges

Ieder expertteam van elk kernvak verzorgt wekelijks korte speedcolleges van 20 minuten, om je iets te leren over wat je nodig hebt tijdens een project om de missie of leerdoelen te realiseren. Jij kiest zelf welke speedcolleges je gaat volgen.

Taalstudio's

De taalexperts van Nederlands, Engels en Duits plannen elke week drie dagen in voor de taalstudio. De taalexperts organiseren binnen de taalstudio allerlei activiteiten om jou, op jouw niveau en in jouw tempo, te helpen vaardig te worden in een taal.

Open spreekuren

Je zou bijna denken dat je week helemaal propvol zit met allerlei geplande leeractiviteiten. Dat is gelukkig niet zo! Je zult een fiks deel van je dagelijkse tijd besteden aan het uitvoeren van individuele -en teamopdrachten in de praktijk. Om je hierbij te helpen is I Am College zo ingericht dat er te allen tijde een expert van ieder vak rondloopt die je kunt aanspreken. Open spreekuren zeg maar.

Personal Coaching

Elke week kijk je met je coach terug naar wat jij persoonlijk de afgelopen week hebt bereikt ten aanzien van de leerdoelen die je de afgelopen week wilde realiseren. Je denkt na over wat goed is gegaan en wat beter kan, je stelt nieuwe doelen en je bepaalt hoe je die doelen gaat bereiken.

Teamcoaching

Elke week kijk je met je team en onder begeleiding van je coach terug naar wat je de afgelopen week met elkaar hebt bereikt ten aanzien van de missie. Je denkt met elkaar daarover na, je gebruikt de input van de experts die je hebt gekregen, en je leert met elkaar. Om daarna te bepalen wat je de komende week gaat doen om de missie te realiseren.

Business Coaching

Business Coaching is er voor fase 2 studenten. Onze business Coaches hebben allemaal ervaring in het runnen van een eigen bedrijf. Sommigen hebben hun bedrijf inmiddels succesvol verkocht, andere Business Coaches zitten midden in het reilen en zeilen van hun bedrijven. Allen vinden het gewoon fantastisch om hun kennis en ervaring te delen met de ambitieuze studenten van I AM College.

Inspiratie Talks

Geregeld nodigen wij gastsprekers uit om jullie iets te vertellen over het leven, over hun ervaringen als ondernemer, over actuele ontwikkelingen en de meest uiteenlopende andere inspirerende onderwerpen. Ook organiseren we workshops over presenteren, pitchen, waardecreatie en allerlei andere onderwerpen die interessant zijn voor jou als toekomstige ondernemer.

Excursies

Het leven speelt zich buiten af. Daarom organiseren wij ook geregeld excursies naar inspirerende bedrijven 'out there'. Pas als je de verhalen van onze gastheren hoort zal je beseffen dat werkelijk alles mogelijk is als je er je schouders onder zet!

JAAR 1

I AM Community

Een ondernemend netwerk

Op I AM College zien we elkaar; student, expert, coach of directeur, fundamenteel als gelijke. Het enige waar deze bloedgroepen in verschillen is de ervaring die ze hebben en de kennis die ze in de voorbije jaren hebben opgedaan. Samen met elkaar bouwen we aan een hechte community die gebaseerd is op respect voor elkaars ontwikkeling en waar we elkaar waarderen om (en aanspreken op) datgene wat we hebben laten zien.

Dat geldt dus voor alle studenten van alle jaarlagen en ook voor alle betrokken experts en coaches. Het resultaat is een hechte community die midden in de maatschappij staat en die, als jij daarvoor kiest, ook na jouw afstuderen er zal zijn voor jou. Niet voor niets roepen wij vaak tegen elkaar; “We zijn toch zeker geen school!?”

Op I AM College zien we elkaar; student, expert, coach of directeur, fundamenteel als gelijke. Het enige waar deze bloedgroepen in verschillen is de ervaring die ze hebben en de kennis die ze in de voorbije jaren hebben opgedaan. Samen met elkaar bouwen we aan een hechte community die gebaseerd is op respect voor elkaars ontwikkeling en waar we elkaar waarderen om (en aanspreken op) datgene wat we hebben laten zien. Dat geldt dus voor alle studenten van alle jaarlagen en ook voor alle betrokken experts en coaches. Het resultaat is een hechte community die midden in de maatschappij staat en die, als jij daarvoor kiest, ook na jouw afstuderen er zal zijn voor jou. Niet voor niets roepen wij vaak tegen elkaar; “We zijn toch zeker geen school!?”

FAQ

Je kunt je aanmelden voor de ondernemersopleiding van I AM College als je beschikt over minimaal een VMBO-kader, VMBO-TL of Mavo-diploma.

I AM College heeft gekozen voor een verzwaarde MBO opleiding. Omdat wij vinden dat praktijkgerichte jongeren een excellente opleiding moeten kunnen volgen, die hen volledig gereed maakt om in de praktijk succesvol te zijn. Je studeert bij ons een jaartje langer om een echte professionele ondernemer te worden, maar eigenlijk ben je sneller klaar omdat je niet ook nog eens een hbo-opleiding hoeft te doen.

Bij alle erkende MBO opleiding hoort een stage periode, dus ook bij I AM College. Maar omdat je tijdens ons programma continu bezig bent in de praktijk hebben wij op een andere manier ingericht. In het begin van fase 2 loop je verspreid over een aantal levels een paar weken stage. Deze stage is ondersteunend aan het opzetten van je eigen onderneming.

I AM College is een onwijs leuke opleiding, tegelijkertijd is het ook een pittig programma. We vragen dan ook veel van onze studenten. We zijn dan ook opzoek naar ambitieuze en gemotiveerde studenten die weten waar ze aan beginnen en er echt voor willen gaan! Zijn we opzoek naar jou?

Ondernemer leer je door te ondernemen. Dus niet vanuit de schoolbanken en met je neus in de boeken. Maar door in gesprek te gaan met experts, het toe te passen in de praktijk en te ervaren of iets wel of niet voor jou werkt. Wij werken dus ook niet met studieboeken. Onze vakexperts zorgen ervoor dat jij over de actuele kennis en modellen beschikt waar de markt op dit moment naar vraagt.

Aan huiswerk doen we ook niet. Je maakt intensieve dagen van 10.00u – 17.00u en werkt dan vanuit I AM College. Als je jezelf inzet in die tijd hoef je daarbuiten niet te doen.

Ons programma biedt juist voor jongeren met dyslexie de mogelijkheid om een goede opleiding te volgen. Omdat het onderwijs geheel gepersonaliseerd is wordt hier altijd op een passende manier rekening mee gehouden. Zo bepaal jij zelf – samen met je coach en vakdocenten – hóe je jouw eigen leerdoelen gaat realiseren. Daarbij begeleiden we je heel intensief waardoor we precies samen met jou kunnen bepalen wat jij nodig hebt om efficiënt te leren. En misschien leuk om te weten: de directeur van I AM College is zelf ook erg dyslectisch…