#MBO-4
#Amsterdam
#DenHaag
#Particulier
#DriejarigProgramma
#144studenten
#2Afstudeerrichtingen
#BrandBuilding
#EventDesign

Wij zijn I AM College

Welkom bij I AM College, dé mbo voor ondernemend talent.

We zijn een kleine, particuliere MBO-4 opleiding met 150 gemotiveerde studenten die willen leren hoe ze een product, een bedrijf of een evenement in de markt zetten. 

Je kunt je specialiseren in Brand Building (marketing & communicatie) of in Event Management. De keuze hiervoor maak je nog niet direct bij de start van jouw opleiding. Je gaat in het eerste jaar eerst proeven aan de specialisaties door het uitvoeren van een aantal projecten. Pas wanneer jij een goed beeld hebt bij welke specialisatie echt bij je past, kies jij jouw persoonlijke richting.

Wij geloven dat ondernemende jongeren het verschil gaan maken. Bij I AM College kun je in het derde jaar, als jij dat wilt, je eigen bedrijf starten. Onze business-coaches begeleiden je hierin. Jouw eigen bedrijf wordt dan meteen jouw afstudeerproject. Wil je liever aan het werk als young professional bij een gaaf bedrijf? Dat kan natuurlijk ook. Want ook de arbeidsmarkt schreeuwt om ondernemende jongeren. En met een diploma van I AM College op zak heb jij een streepje voor.

Ons team bestaat uit 30 enthousiaste experts, coaches en ondernemers uit de praktijk. Want hoe het in de praktijk gaat, leer je niet uit boeken, maar door gewoon direct aan de slag te gaan onder begeleiding van experts. Ons driejarige programma is daarom zo opgebouwd dat je vanaf dag één van start gaat met leuke en uitdagende projecten waarin we de buitenwereld rechtstreeks betrekken.

Leren is trouwens niet het enige dat we doen. Wij vinden het belangrijk dat je ook gewoon een leuke tijd hebt tijdens je studie. Daarom organiseren we buiten het programma om veel leuke activiteiten. Hebben we je nieuwsgierig weten te maken? Meld je snel aan voor onze open avond en kom de sfeer proeven!

Na 4 jaar worstelen vertrok ik met mijn mavo diploma op zak naar een MBO sportopleiding. Daar ging alles anders, voor het eerst ontdekte ik een totaal andere leeromgeving. Deze was gebaseerd op ervaringsleer; niet met je neus in de boeken, maar leren door te doen in de praktijk. De waarde van de opleiding lag voor mij niet zozeer bij de (sport)inhoudelijke elementen, maar juist bij de levenslessen die ik er leerde.

Vaardigheden als mezelf presenteren, het effectief kunnen samenwerken, leiding geven aan grote groepen en een vitale levenshouding aannemen, heb ik daar geleerd. Toen ik eenmaal had ontdekt wat mijn persoonlijke manier van leren was, veranderde alles. Leren werd opeens leuk en het bracht mij verder. Ik zag het als middel om mijn doelen te realiseren.

Na mijn MBO-opleiding startte ik, op 19-jarige leeftijd, mijn eerste onderneming. Ondernemerschap is in mijn ogen bij uitstek hét middel om je persoonlijke leeromgeving vorm te geven. Je daagt jezelf uit om uit je comfortzone te stappen, jezelf te blijven ontwikkelen en waarde te creëren voor jezelf en je omgeving.

Na een aantal jaar ondernemen keek ik terug op die periode en kwam ik tot het besef dat ik geen sportopleiding had moeten volgen maar een mbo opleiding die mij had voorbereid op mijn ondernemende toekomst. Nieuwsgierig als ik was Googlede ik naar de opleiding waar ik dan voor had moeten kiezen. Deze bestond niet, er was nog geen mbo opleiding volledig gericht op ondernemerschap. En als het er niet is dan moet het er komen, want er zijn een heleboel talentvolle jongeren die een toekomst als ondernemer ambiëren. Die, net als ik, op zoek zijn naar een opleiding die hen helpt bij het realiseren van hun ondernemersdroom. 

Dit inzicht heeft mij ertoe aangezet om I AM College te starten. Samen met een team van gedreven onderwijspioniers, vakexperts, ondernemers en investeerders hebben we de handen ineen geslagen, zijn we samen gaan bouwen en hebben we in september 2017 de deuren geopend van I AM College. 

Wij zien het als onze plicht om van I AM College de best denkbare mbo opleiding te maken. Waar een kleine groep talentvolle jongeren zich met plezier ontwikkelt tot ondernemende young professionals en vol zelfvertrouwen hun toekomst tegemoet gaan!

I AM Rutger de Hamer

Trots om een I AM’er te zijn

Uitdagingen aangaan

Scroll naar boven